WAT IS PERMANENTE MAKE UP (PMU)

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit kan machinaal met een flinterdunne naaldmodule of met een microblade. Het is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben.


HOE LANG BLIJFT PMU IN DE HUID?

PMU blijft in tegenstelling tot tatoeages niet permanent in de huid. Een tatoeage wordt in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit maakt een tatoeage permanent. Permanente make-up wordt daarentegen in de lederhuid geplaatst. Door onder andere ultraviolet licht en door het vernieuwen van de huid door schuren en wrijving zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar geleidelijk en gelijkmatig vervagen. Om de lijnen strak en de pigmentatie vol te houden is het raadzaam de pmu elk jaar tot 1,5 jaar op te frissen.


BEHANDELING

Een permanente make-upbehandeling bestaat altijd uit twee behandelingen. De eerste behandeling duurt over het algemeen, inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling, ongeveer 2 uur. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 4 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. Het pigment verliest binnen een maand +/- 40% van zijn intensiteit omdat een gedeelte door de huid wordt afgestoten. 6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze nabehandeling kunnen correcties aangebracht worden in de vorm en kleur. In sommige gevallen is een derde nabehandeling nodig. De nabehandelingen is bij de prijs ingegrepen.

Duur 1e behandeling: +/- 2 uur
Duur 2e behandeling: +/- 1 uur


HERSTEL

Enige zwelling is normaal, evenals een droog aanvoelende huid met lichte jeuk tijdens het genezingsproces. Het is belangrijk korstjes die aan de oppervlakte ontstaan niet te verwijderen maar deze te laten genezen en er vanzelf af te laten vallen. Zoals bij elke wond, probeert de huid het ingebrachte pigment uit de huid te werken. Het achtergebleven pigment wordt ingekapseld, dit is het pigment dat zichtbaar blijft. De tweede behandeling geeft minder afstoot, er zit namelijk al een basis in de huid.


NAZORG

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot vier weken tot de behandelde huid genezen is.

 • Mijd de sauna

 • Mijd de zonnebank

 • Krap of wrijf niet aan de korstjes

 • Houd het behandelde gebied een week droog

 • Gebruik geen make-up op de behandelde huid

 • Vermijd gedurende 2 weken zonnebank / sauna / zwembad / een zonvakantie


IS EEN BEHANDELING PIJNLIJK?

Permanente make-up is niet geheel gevoelloos en kan tegen het eind van de behandeling kan prikkend of schrijnend aanvoelen. Het gevoel is goed te verdragen en wordt vaak vergeleken met epileren. Voorafgaand aan de behandeling dien je bij je huisarts Emla crème aan te vragen. Dit is een verdovingscrème die ervoor zorgt dat de behandeling nagenoeg pijnloos is. Het is aan te raden 2 uur voor de behandeling twee paracetamol te nemen.


IS PMU VEILIG?

Permanente make-up is veilig voor de huid, zelfs bij de ogen. LASH & BROW LAB werkt met medisch goedgekeurde Swiss Color®-apparatuur en procedures. Deze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Dit Zwitserse merk staat wereldwijd bekend om hun superieure kwaliteit en precisie. De kwaliteit van de grondstoffen in de pigmenten wordt doorlopend getest, onderzocht en doorontwikkeld door onafhankelijke laboratoria.

Swiss Color® pigmenten:

 • Zijn vrij van nikkel en ijzeroxides

 • Zijn vrij van PAA’s en PAKS

 • Zijn vrij van allergenen

 • Zijn kleurstabiel en verkleuren niet. De pigmenten vervagen geleidelijk en gelijkmatig.

 • Hebben een zeer hoge pigmentdichtheid