veel gestelde vragen


Als iets voor jou niet in orde is, meld het direct.

Het belangrijkst van een massage is dat je optimaal kan genieten van jouw moment. Daarom is het belangrijk om ons tijdens de massage te laten weten dat we iets moeten aanpassen. Dit kan te maken hebben met de druk, pijnlijke plekken in het lichaam of de temperatuur van de behandelruimte. Als je een bepaald gedeelte van het lichaam juist niet gemasseerd wilt hebben, kun je dit bij de massage aangeven. Geef het vooral aan wanneer een bepaalde beweging gevoelig of pijnlijk is zodat we direct kunnen bijsturen. Het is zonde van je behandeling als je dit pas achteraf of helemaal niet doet. Dan kunnen we er niets meer aan veranderen. Voel je daarom vrij om aan te geven wat je prettig vindt. Ga liggen zodat het voor jou prettig en natuurlijk voelt. Mocht het nodig zijn om van houding te veranderen dan vragen wij je dat. Op deze manier zal je optimaal kunnen genieten van de massage.


Moet ik zelf iets meenemen?

Je hoeft zelf niets mee te nemen. Wij zorgen voor alle benodigdheden.


Wat zijn de voordelen van massage?

Uit onderzoek blijkt dat massage lichamelijk en mentaal veel positieve effecten heeft. Het is bij veel klachten de overweging waard om eventueel naast een reguliere behandeling ook massages te ondergaan. Steeds meer artsen, specialisten, chiropractors, osteopaten,  psychiaters en psychologen erkennen dan ook het positieve effect van massages omdat het hun werk makkelijker en effectiever. Bij City Spa Bali kun je daarom niet alleen voor ontspanningsmassages terecht maar zeker ook voor ondersteuning bij andere behandelingen. Je regelmatig laten masseren gaat tal van klachten zoals stress, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijnen, krampen, stijfheid in de spieren en gewrichten tegen.


Welke massage moet ik kiezen?

Op de website wordt elke behandeling kort omschreven om je een indruk te geven. Over het algemeen zijn alle massages gericht op ontspanning. Een uitzondering is de Balancing Pressure Massage. De Balancing Pressure massage is een stevigere, spierklacht gerichte massage om in korte tijd het lichaam vrij te maken van triggerpoints veroorzaakt door stress, spanning en overbelasting. Waar de Traditionele Balinese massage zich vooral richt op ontspannen, concentreert de balancing pressure massage doelgericht op de behandeling van specifieke, pijnlijke knelpunten zoals blessures of opgebouwde spanning in de spieren. Bij deze massagetechniek worden duimen, vingers en handpalmen gebruikt om energiebanen te deblokkeren en overbelaste spieren los en soepel te maken. De spieren worden meer uitgedaagd om de spanning in het lichaam aan te pakken. De behandeling is bijzonder effectief bij rugklachten, migraine, zware vermoeidheid en emotionele onevenwichtigheid. Mocht je er niet helemaal uitkomen dan adviseren wij om voor de Traditionele Balinese Massage te kiezen, dit is onze meest gekozen behandeling.


Hoe bereid je je voor op een massage?

• De belangrijkste tip: geniet er van! Maak je hoofd leeg en kies helemaal voor jezelf. Zet je telefoon uit.
• Zorg dat je gedoucht bent voor de massage.
• Het is verstandig om vooraf niet te veel te eten.


Waar moet ik rekening mee houden na een massage?

• Na de massage zijn de meeste mensen ontspannen en een beetje suffig. Wees daarom extra voorzichtig in het verkeer als je naar huis gaat.
• Tijdens of direct na massage kan je emotioneler zijn.
• Spieren kunnen gevoelig zijn na massage. Afhankelijk van het soort massage en de intensiteit kan dit een aantal dagen duren.
• Drink na afloop voldoende thee of water.


Waarom moet ik water drinken na een massage?

Massage zorgt ervoor dat afvalstoffen in het weefsel sneller afgevoerd worden. Door water te drinken kunnen de afvalstoffen snel afgevoerd worden door de nieren en de blaas. Door de massage wordt ook de bloedsomloop gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat water sneller uit het lichaam word afgevoerd. Hierdoor kunnen er na massage uitdrogingsverschijnselen zoals hoofdpijn en misselijkheid optreden. Drink dus na een massage altijd voldoende. Dit zorgt er tevens voor dat positieve effecten ook langer aanhouden.


Muziek tijdens de massage

Muziek kan helpen om je tijdens een massage te ontspannen. Studies hebben aangetoond dat muziek met een ritme onder de 60 slagen per seconde een kalmerende en ontspannende werking op het lichaam hebben. Onze muzieklijsten bestaan uit speciaal geselecteerde rustgevende en kalmerende Oosterse klanken. Staat de muziek te hard of te zacht? Geef dit vooral aan.


Temperatuur

In de massageruimte is het aangenaam warm. De temperatuur ligt doorgaans tussen de 23 - 25 graden. Indien je het te warm of te koud hebt, voel je vrij dit aan te geven. We passen de temperatuur graag voor je aan.


Wat gebeurd er met mijn lichaam door een massage?

Door massage komen er diverse hormonale stoffen vrij in het lichaam. Deze stoffen beïnvloeden bijvoorbeeld pijn en het algemene welbevinden (zoals vermindering van stress, spanning, angst en stemmingswisselingen). Massage stimuleert de productie van onder andere endorfine, serotonine en histamine. Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller. Serotonine is als gelukshormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Histamine stimuleert de doorbloeding van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en pijndempend.


Hoe lang heb ik profijt van een massage?

Dit is bij elke persoon verschillend en hangt af van je leefwijze en of je gewend bent aan massage. De effecten kunnen in gunstige gevallen wel 8 weken aanhouden. Dit halen de meeste mensen echter niet. Direct na de massage zult je in elk geval een weldadig effect ervaren. Bij de een is dit een paar uur, bij de ander een paar dagen. Daarna houden de effecten aan in een subtielere vorm. Denk hierbij aan meer energie, beter slapen, vrolijker, minder gespannen, makkelijker kunnen omgaan met stress, etc.


Hoe vaak moet ik gemasseerd worden om van mijn klacht af te komen?

Massage moet opgebouwd worden. Je lichaam moet wennen aan massage. Hoe meer je lichaam gewend is, hoe langer de positieve effecten aanhouden. In uiterst gunstige gevallen kan dit zelfs 8-10 weken zijn. Als je massage wil gebruiken als onderdeel van een gezonde leefstijl dan is een keer per 4-6 weken een mooie frequentie. Om te beginnen met opbouwen voor de behandeling van bijvoorbeeld stress is een startfrequentie van 1-2 weken reëel. Na een aantal behandelingen kan dit langzaam uitgebouwd worden. Een termijn voor klachten is heel moeilijk aan te geven. Dit is van veel factoren afhankelijk zoals de aard van de klachten, de ernst en of er gelijktijdig nog andere behandelingen ondergaan worden. Het is echter wel mogelijk om na de eerste massage een indicatie te geven van een vervolgtraject. Door te luisteren naar uw lichaam kunt u zelf ook al aanvoelen wanneer een behandeling nodig is.


Mag je kleding aanhouden tijdens een massage?

Het is belangrijk dat je je als klant comfortabel en ontspannen voelt. Uiteindelijk ligt de beslissing altijd bij de klant. Echter, tijdens de uitvoering van de massage zijn kledingstukken niet bevorderlijk en kunnen in de weg zitten. Het komt de kwaliteit van de massage ten goede als je je tot je ondergoed uitkleedt. Voor dames is het raadzaam de bh uit te doen omdat e bh-bandjes in de weg kunnen zitten bij het masseren van de rug en schouders. Overigens word je tijdens de massage grotendeels toegedekt met een doek. Het is wel belangrijk dat  je (scherpe) sieraden af doet en piercings verwijderd om te voorkomen dat deze tijdens de massage de huid beschadigen.


Algehele contra-indicaties

Als je last hebt van een van onderstaande indicaties kun je niet gemasseerd worden:

• Besmettelijke huidziekte
• Beperkte contra-indicaties (dit gebied kan niet gemasseerd worden).
• Ontsteking in het te behandelen gebied
• Trombose in het te behandelen gebied (kans op een embolie)
• Onwel zijn zonder bekende oorzaak.
• Fractuur
• Spataders
• Vervellende huid
• Lokale infecties (verse littekens of tatoeages);
• Kwaadaardige tumoren in het te behandelen gebied (dit is in verband met het mogelijk stimuleren van de groei en van de uitzaaiing). In sommige gevallen zoals bijvoorbeeld kanker of hartziekten is het raadzaam om je behandelend arts te vragen of je gemasseerd mag worden. Indien je toestemming hebt van uw behandelend arts dan is het mogelijk om je bij City Spa Bali te laten masseren.


Overgewicht of schaamte

Als professionals is het ons voornaamste doel je te kunnen helpen om je goed te voelen. Onze prioriteit is jou een geweldige ervaring te bezorgen ongeacht leeftijd of gewicht. We hebben in onze praktijk lichamen in alle maten en vormen gezien, van jong tot oud. We kijken nergens van op en we zijn er niet om je op je uiterlijk te beoordelen.


Blauwe plekken na een massage

Na een massage is een blauwe plek ook niet geheel uit te sluiten. Zeker bij massages die dieper gaan dan de oppervlakkige spieren is het niet ongebruikelijk dat er een blauwe plek ontstaat. Deze massage gaat namelijk zo diep dat er soms onderhuids een scheurtje in een bloedvat kan komen, waarna er een blauwe plek ontstaat. Indien je met specifieke klachten voor een massage hebt gekozen, dan heeft de masseuse haar best gedaan de spieren in de knelpunten soepeler te maken. Het kan dan wel eens voorkomen dat de dag erna, de spieren "beurs" aanvoelen zonder dat er blauwe plekken zichtbaar zijn. Dit beurse gevoel ontstaat wanneer de spieren ineens heel veel doorbloeding hebben gehad dat het effect geeft van een inspannende "oefening". Deze inspanning van de spieren veroorzaakt spierpijn. Dit is eigenlijk niet meer dan normaal bij een massage die naar aanleiding van spierklachten gegeven wordt. Deze zeurende pijn zal in de eerste twee dagen na de massage het meest intens ervaren worden. Daarnaast is de een gevoeliger is voor blauwe plekken dan de ander. Zo krijgen mensen met een blekere huid sneller blauwe plekken dan mensen met een huid die meer pigment heeft. Dit hoeft niet per definitie te betekenen dat een masseuse verkeerd heeft gemasseerd. Indien je hier over twijfelt, is het altijd verstandig eerst contact te zoeken met ons te zoeken. De masseuse precies wat er gedaan is en kan je eventueel een aanvullend advies geven.


Duo behandelingen in dezelfde ruimte?

Je massage vindt plaats in een warme, comfortabele, rustige kamer. Bekijk hier de foto’s van onze massagepraktijk. Tijdens een DUO massage wordt je samen in dezelfde ruimte gemasseerd door ieder een eigen masseuse. Vergeet overigens niet om het geluid van je mobiele telefoon af te zetten.


Worden er erotische massages gegeven?

Nee. In geen enkel geval worden er erotische massages gegeven. Wij voeren een zero tolerance policy ten aanzien van klanten die ongepast of ongewenst gedrag vertonen.


Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Wij hebben de onderstaande betaalmogelijkheden:

• Contant
• Pin
• Creditcard


Contact

Wij zijn per email of telefonisch bereikbaar. In geval van extreme drukte, kan het voorkomen dat alle masseuses aan het masseren zijn. Laat in het geval we telefonisch niet bereikbaar zijn een voice-mail bericht achter. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.


Parkeergelegenheid

Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. In de Samuel van Houtenstraat geldt onderstaand parkeertarief:
Parkeertarief €2,45 per uur
Ma t/m za: 09:00 tot 21:00
Zo: gratis parkeren